dinsdag 24 februari 2015

Op stap met de Ambies

Zaterdag 21/02/2015

Zaterdagochtend begonnen Kevin en ik na een stevig ontbijt aan de 'grote kuis'. De Ambies kwamen namelijk dit weekend bij ons langs, dus zorgden we ervoor dat alles weer netjes was. :)

Rond half 12 kwamen de Ambies aan in Kampong Cham, ze huurden alvast een brommer voor de komende twee dagen. Nadat ze zich in ons huisje hadden geïnstalleerd, trokken we erop uit. De eerste trip was 24 km de Mekong volgen om daar te genieten van een mooi uitzicht. Bovenop de berg aten we iets om er weer verder tegenaan te gaan. We reden nog een eindje verder om dan door een klein dorpje te rijden en tot slot terug te keren.



We zorgden ervoor dat we tegen 16 uur aan de 'Moon River' waren, dit is een 'guest house' waar we regelmatig werken en eten. Toen waren we er echter voor een andere reden: Kevin heeft een account op 'couchsurfing' en heeft onze verblijfplaats in Kampong Cham beschikbaar gesteld. Reizigers kunnen dan een verzoek versturen om enkele nachten bij ons te verblijven, zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen. Een Italiaan, Francesco, verbleef zaterdag en zondag bij ons, we hadden met hem afgesproken aan de 'Moon River'. Wanneer hij aankwam zijn we naar ons huisje gegaan om zijn trekrugzak daar achter te laten. Nadien zijn we nog een kijkje gaan nemen naar de bamboeburg. 


's Avonds zijn we nog iets gaan eten om nadien terug naar huis te keren. 
Daar hebben we de avond nog gevuld met muziek, chips en mooie verhalen. 
Francesco had namelijk zijn ukulele mee en enkele liedjesteksten. ;)

De kwaliteit is niet zo goed, maar toch wil ik even een liedje laten horen: 



Zondag 22/02/2015

Zondagochtend vertrokken we na het ontbijt naar de twee tempelcomplexen Phnom Srey en Phnom Pros. Daar kwamen we weer heel wat aapjes tegen. ;)





Eéntje die zelfs met mijn zonnebril wou gaan lopen, maar die heb ik gelukkig terug gekregen. :)

                                                       

Vervolgens keerden we terug richting ons huisje zodat de Ambers hun gerief konden nemen. We hebben samen iets gegeten en toen vertrokken we richting het 'busstation'. Daar namen we afscheid van de Ambers die terugkeerden naar Phnom Penh. 

Francesco, Kevin en ik gingen terug op tocht naar het uitzicht dat je had wanneer je de Mekong 24 km volgt. Francesco had dit nog niet gezien en het was ook zijn laatste dag hier in Kampong Cham. We genoten van de trip en de mooie dorpjes waarlangs we passeerden. 






Voor de zon ondergaat gingen we nog naar de overkant, via de brug. Daar aten we een maïskolf met een looksausje erover. Lekker! 



Nadien genoten we nog van een mooie zonsondergang! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten