woensdag 18 februari 2015

Even rusten en dan weer aan de slag

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met meer nieuws. :)

Vrijdag 13/02/2015

Vrijdagochtend vertrokken Kevin en ik naar Phnom Penh met de bus.
Dit was weer een trip van 4 uur... We kwamen aan rond 13 uur en zijn dan iets gaan eten.
In Phnom Penh vind je meer westerse zaken, waardoor ik een chocolademuffin heb kunnen eten.
Hmmmm, dat heeft gesmaakt! ;)

Om 15 uur in de namiddag hadden we een meeting op het VVOB kantoor.
Hier werd besproken wat we konden doen in de klas rond de 'International Women Day', die valt op zondag 8 maart. We zullen hier iets rond doen met de kinderen, ofwel voor het weekend ofwel erna.
Nadien werden de verschillende misvattingen in wiskunde die we reeds ontdekt hebben, besproken. Bovendien vertelden we ook elk over onze ervaringen tot hier toe.

- We hebben al een aantal misvattingen teruggevonden in de lessen wiskunde. Zelfs in het meetmateriaal ontdekten we een fout:


- Het vertalen is niet altijd makkelijk, maar het lukt wel.
- Het is vaak laat werken 's avonds, aangezien we meestal maar de dag op voorhand weten wat we de volgende dag moeten geven.
- Het geven van de Engelse les is super! De kinderen zelf vinden het ook geweldig om Engelse les te krijgen. Bovendien kregen we veel positieve reacties van de ouders. ( Ze willen zelfs dat we hier langdurig lesgeven. :) )

De meeting eindigde rond 17.30 uur. Om 19 uur werden we verwacht in een restaurantje om afscheid te nemen van Jan. Hij heeft 8 jaar in Cambodja gewerkt voor VVOB en vertrekt nu naar Suriname om daar te werken. Iedereen bestelde iets verschillends van eten, dit werd dan in het midden van de tafel geplaatst en zo kon iedereen ook alles proeven. Het was een heel gezellige avond, waarbij we de mensen die voor VVOB werken wat beter leerden kennen.

Zaterdag 14/02/2015

Zaterdag rond de middag gingen Kevin en ik op zoek naar een plaats waar we ons visum voor 3 maand kunnen verlengen. Dit was een hele klus om dat te vinden, maar we zijn er uiteindelijk toch in geslaagd. Nadien haalden we ons busticket voor de volgende dag.

Rond 15 uur zijn we nog even met de Ambies naar een hotel gegaan met een zwembad om nog twee uurtjes van de zon te kunnen genieten.Vervolgens zijn we niet ver van hun huisje iets gaan eten: gebarbecuede ribbetjes met patatjes! :)

Zondag 15/02/2015

Zondagochtend vertrokken we om 8.30 uur met de bus terug naar Kampong Cham.
Wanneer we aankwamen, zijn we een uurtje gaan slapen, omdat we echt moe waren.
Nadien trokken we er op uit. Vorige week waren we reeds op zoek gegaan naar het mooie landschap op 24 km van ons dorpje, maar dat hadden we toen niet gevonden. ( We hadden wel mooie dingen gezien, maar niet wat ze bedoelden.) Deze keer was het ons wel gelukt!

Enkele foto's van het mooie uitzicht en het tempelcomplex op de berg:


















Nadat we terug in ons huisje waren, begonnen we aan de voorbereidingen voor onze les die we maandag moesten geven. Gelukkige waren we deze keer voor 22 uur klaar en konden we iets vroeger gaan slapen.

Maandag 16/02/2015

De wekker liep terug af om 6 uur aangezien we deze week 's ochtends lesgeven. We werden dus om 6.45 uur op de lagere school verwacht en we moesten het tweede uur lesgeven.

De les ging over het inoefenen van de oppervlakteberekeningen van een cirkel. Deze les verliep niet zo vlot. De leerlingen hadden het moeilijk om te ontdekken hoe ze de oppervlakte van verschillende figuren konden berekenen. Uiteindelijk zijn ze hier wel in geslaagd.

Enkele foto's van tijdens de les:



Om 11 uur eindigden de lessen en zijn we iets gaan eten. Nadien werden we om 14 uur verwacht op het PTTC. Hier bereidden we onze les voor de volgende dag voor.
Daarna zijn we nog enkele zaken gaan kopiëren en zorgden we ervoor dat alles klaar was voor de volgende dag.

Dinsdag 17/02/2015

Dinsdagochtend gaven we het eerste uur ( van 7 uur tot 8 uur) een les wiskunde. We herhaalden tijdens deze les enkele zaken van het reeds geziene hoofdstuk. De andere dagen van deze week zullen ook steeds herhalingslessen van het hoofdstuk zijn. We probeerden in één oefening verschillende zaken te integreren. Bovendien probeerden we steeds werkelijkheidsnabij te werken.

Eerst werd het huiswerk van de vorige dag overlopen. ( Dat is hier altijd de introductie van een les.)
Nadien gaven we de leerlingen een prent van een huis waarin de verschillende geometrische vormen in terug te vinden waren. Naast die figuur stonden een aantal formules. De leerlingen verbonden de formules met de juiste geometrische figuur en nadien werden de verschillende oppervlakten van de figuur berekend.




Om 10 uur hadden we een kleine meeting met de directeur. Er werd gemeld dat er woensdag twee personen van VVOB komen observeren. Bovendien is de kans er dat ook mensen van het Ministerie van Jeugd een kijkje komen nemen. Tot slot werd ons gezegd dat de directeur reeds veel positieve reacties van de ouders heeft gekregen. Ze vinden het super dat de kinderen Engels leren en ze zouden graag ook een stukje van onze wiskundelessen willen zien. ( De directeur had een stukje van onze Engelse les gefilmd en op Facebook geplaatst waardoor de ouders dit hebben gezien.) Dat is natuurlijk wel super om te horen!

In de namiddag gingen we naar het PTTC om te werken aan onze lessen voor de volgende dag. Daar kwam een mevrouw bij ons zitten die afkomstig is van Amerika. Zij geeft hier twee jaar les op vrijwillige basis aan de studenten die voor leerkracht Lager Onderwijs studeren. Ze zou ook graag eens een kijkje komen nemen als we lesgeven. Dit is heel interessant voor ons, want ze kan ons feedback geven. Bovendien kregen we van haar een soort handleiding voor het geven van Engels. Dit is een handig instrument dat we zeker gaan gebruiken.

's Avonds nog even de laatste zaken afwerken voor de volgende dag en we zijn er klaar voor! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten