zondag 28 juni 2015

Draagvlakverbredend project

Dag lieve vriendjes allemaal,

Na een lange stilte ben ik er weer.
Zoals ik jullie reeds vertelde in enkele blogberichtjes werkten Kevin en ik aan een draagvlakverbredend project. Op die manier kunnen we onze ervaringen een beetje naar Belgiƫ brengen. Gedurende ons verblijf in Cambodja maakten we kennis met het onderwijssysteem, gaven les, werkten een workshop uit voor student leerkrachten en nog zoveel meer. Deze ervaringen wouden we gebruiken om de kinderen hier kennis te laten maken met het onderwijs en de cultuur in Cambodja.


Kevin en ik zijn bezig met het maken van een lessenpakket waar de kinderen kunnen zien hoe een schooldag in Cambodja eruit ziet. De inleiding van het lessenpakket bestaat uit een filmpje dat een schooldag in Cambodja weergeeft. We deden hiervoor de nodige voorbereidingen tijdens ons verblijf: we namen foto’s, beschreven de schooldagen tot in detail, namen interviews af, … Met deze informatie ging een bedrijf in RoemeniĆ« dat gespecialiseerd is in het maken van animatiefilmpjes aan de slag. In het filmpje is een schooldag van ‘Ary’ weergegeven, het hoofdpersonage, dat tevens een leeftijdsgenootje van de leerlingen is. Door hiervoor te kiezen kunnen de leerlingen zich beter inleven en sluit dit aan bij hun belevingswereld. 

Cambodja Ary.png

Dit filmpje zal het aanknopingspunt zijn voor een klasgesprek: Wat viel op?; Welke verschillen zag je?; Wat waren de gelijkenissen? In het lessenpakket komt ook veel beeldmateriaal aan bod zodat de kinderen zich ook visueel kunnen voorstellen hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat.

In september/oktober trekken we met dit lessenpakket naar verschillende klassen en scholen. Op die manier kunnen we ons werk nog bijsturen. Na de toepassing in praktijk en de bijsturing stellen we dit lessenpakket online beschikbaar voor alle scholen in Vlaanderen via verschillende platformen.


Ben je nieuwsgierig naar het filmpje, neem dan zeker een kijkje via onderstaande link: 

https://www.youtube.com/watch?v=MWfU6MSIsJw

Veel kijkplezier! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten